ОБРАЗНЕ ОСМИСЛЕННЯ ЖИТТЯ ТА СМЕРТІ В ГОТИЧНИХ РОМАНАХ ПРО ВАМПІРІВ ЗА ДОПОМОГОЮ ОРІЄНТАЦІЙНИХ МЕТАФОР - ПРИХОДЧЕНКО, О. О. (Нова філологія, 2018)
Статтю присвячено виявленню основних особливостей функціонування орієнтаційних метафор у тексті готичних романів про вампірів. У ході дослідження було проаналізовано особливості сприйняття образних понять ‘життя’ та ‘смерть’ через їх репрезентацію у вигляді орієнтаійних метафор. Було встановлено, що орієнтаційні метафори ЖИТТЯ та СМЕРТЬ віддзеркалюють еклектичність готичного світосприйняття.