НЕКОТОРЫЕ ТРУДНОСТИ ПЕРЕВОДА КИНОЗАГОЛОВКОВ (НА ПРИМЕРЕ АНГЛИЙСКОГО, РУССКОГО И УКРАИНСКОГО ЯЗЫКОВ) - ЗАПОЛЬСКИХ, С. П.; СОЛОВЙОВА, А. О. (Нова філологія, 2017)
Стаття присвячена розгляду труднощів перекладу кінозаголовків з англійської мови російською та українською мовами. Проаналізовано варіанти перекладу 130 назв американських фільмів. Виявлено основні стратегії, які допомагають зробити переклад кінозаголовків максимально адекватним і проаналізовано специфіку їх застосування.