СЕМАНТИЧНІ ПЕРЕТВОРЕННЯ МОВНИХ ОДИНИЦЬ ЯК МЕХАНІЗМ РОЗВИТКУ СЕМАНТИЧНОГО ПОЛЯ «НАВЧАННЯ» - КОСТЕНКО, Н. Д. (Нова філологія, 2017)
Стаття присвячена вивченню механізмів семантичних перетворень мовних одниць семантичного поля «навчання». У ході дослідження визначено найбільш актуальні семантичні механізми з урахуванням новітнього мовного матеріалу. Проведено аналіз семантичних неономінацій та встановлені найбільш частотні моделі створення одиниць досліджуваного поля.