СТІЙКІ ЗВОРОТИ З АНТРОПОНІМІЧНИМ КОМПОНЕНТОМ ЯК ДЖЕРЕЛО ЛІНГВОКРАЇНОЗНАВЧОЇ ІНФОРМАЦІЇ - ПАВЛЮК, Е. О. (Нова філологія, 2017)
У статті аналізуються французькі фразеологізми з антропонімічним компонентом. У складі французьких усталених зворотів у якості їх компонентів зберігаються антропонімів різних епох – біблійні, античні, власне французькі. Серед них представлено імена святих, реальних історичних осіб, антропоніми індивідуально-творчого походження і взяті з фольклорних джерел. Багато з них, особливо ті, фразеологічні одиниці, які включають маловідомі власні імена, потребують історико-літературних довідок про їх походження. Подібні коментарі лінгвокраїнознавчого характеру особливо необхідні студентам, які вивчають фразеологію французької мови.