АНТРОПОНІМ DONALD TRUMP ЯК ОСНОВА ДЛЯ СТВОРЕННЯ ЛЕКСИЧНИХ ІННОВАЦІЙ В СУЧАСНІЙ АНГЛІЙСЬКІЙ МОВІ - ЄНІКЄЄВА, С. М.; ЄНІКЄЄВ, Д. С. (Нова філологія, 2017)
Статтю присвячено виявленню екстралінгвальних та внутрішньомовних чинників творення нової лексики на базі антропоніма DONALD TRUMP в американському варіанті англійської мови. У результаті словотворчого аналізу неологізмів та оказіоналізмів, вихідною основою для яких слугував зазначений антропонім, виявлено продуктивні способи їхнього творення, висвітлено роль традиційних і нових словотворчих засобів у формуванні досліджуваних англомовних лексичних інновацій.