НАУКОВО-ПОПУЛЯРНИЙ ТЕКСТ: ДО ПРОБЛЕМИ ВИЗНАЧЕННЯ - ОРЕШИЧ, Ю. С. (Нова філологія, 2017)
Стаття присвячена визначенню місця науково-популярного тексту у сучасній мовознавчій парадигмі. Окреслюються загальні риси науково-популярного мовлення у відношенні до наукового та розробляється визначення поняття «науково- популярного тексту». Науково-популярний текст розглядається та аналізується невіддільно від понять «науково- популярний дискурс», «науково-популярний підстиль».