ЗАСОБИ РЕАЛІЗАЦІЇ ТАКТИКИ АПЕЛЮВАННЯ ДО АВТОРИТЕТУ В НАУКОВО-ДИДАКТИЧНОМУ ДИСКУРСІ (НА МАТЕРІАЛІ СУЧАСНИХ ПІДРУЧНИКІВ З ЕКОЛОГІЇ) - СОЛОГУБ, Л. В. (Нова філологія, 2017)
Статтю присвячено дослідженню тактики апелювання до авторитету у сучасному науково-дидактичному дискурсі в галузі екології. Проаналізовано різноманітні способи реалізації даної тактики (цитати, посилання на авторів та їхні праці, згадування політичних, громадських та релігійних діячів, організацій з охорони навколишнього середовища). Встановлено, що зазначені засоби сприяють розширенню картини світу адресата шляхом експліцитного впливу на його інтелектуальну сферу.