СЕМАНТИЧНА НЕОДНОЗНАЧНІСТЬ УРБАНІСТИЧНОЇ ТЕРМІНОЛОГІЇ (УКРАЇНСЬКО-АНГЛІЙСЬКИЙ ПЕРЕКЛАД GOOGLE TRANSLATE VS ЛЮДСЬКИЙ ПЕРЕКЛАД) - ЛАЗЕБНА, Н. В. (Нова філологія, 2019)
Стаття присвячена подоланню семантичної неоднозначності урбаністичної термінології, виявленню семантичних та синтаксичних помилок у процесі машинного перекладу Google Translate, та їх порівнянню із людським перекладом. Проаналізовано 33000 перекладених друкованих знаків з пробілами з української англійською мовою. Людський фактор перекладача у цьому випадку «перемагає» нейронну мережу Google Translate.