СПІЛЬНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ТВОРІВ МАРГАРЕТ ЕТВУД - ЧЕРНОВА, Ю. В. (Нова філологія, 2019)
Стаття підкреслює, що канадська література не є достатньо добре дослідженою в Україні, проте варто продовжувати рухатися в цьому напрямку, оскільки література цієї країни може похвалитися багатьма видатними письменниками. Творчість одного з них, найбільш відомої та плодовитої канадської авторки, була обрана як матеріал для цієї статті. Чотири романи Етвуд обговорюються задля виділення в них загальних ознак, які є візитною карткою авторки, ці романи включають «Леді-оракул», «Розповідь служниці», «Сліпий убивця», «Рік потопу». Підкреслюється, що Етвуд пише про жінок та ці жінки є символом змін у канадському суспільстві. Виділяються такі типові риси письма авторки як використання епіграфів, присутність методу «розповідь у розповіді», жіночі персонажі, які постійно цитують когось зі свого минулого, зображення жінки як інструменту задля зачаття дитини, відсутність взаєморозуміння та теплоти в стосунках між батьками та їх доньками, втрати дорогої людини, огидні описи їжі, квіти як символ надії в романах. Всі елементи тем, що використовуються письменницею, перераховані в статті, наприклад, самотність жінки, відношення до жінки, постійні втрати, безвихідь, екологічні катастрофи, назавжди втрачені можливості, переслідування минулого, самоаналіз. Автор статті звертає увагу читача на неповторний стиль письма Маргарет Етвуд, оскільки канадська авторка використовує вдалі стилістичні прийоми та глибоко-психологічні сюжетні лінії. Окрім того, дослідник у статті закликає всіх, хто зацікавлений к канадський літературі, аналізувати творчість Етвуд, оскільки можна бути справді першим в цьому конкретному напрямку. Етвуд видає книги досить часто та зазвичай вони не є популярними серед українських читачів, тому літературні дослідник абсолютно в змозі викорінити цю проблему та поширити канадську літературу на теренах України.