РОЗВИТОК ЛЕКСИКО-СТИЛІСТИЧНОЇ СИСТЕМИ ФРАНЦУЗЬКОЇ МОВИ ЯК ВІДОБРАЖЕННЯ ЕВОЛЮЦІЇ КОНЦЕПТУАЛЬНОЇ КАРТИНИ СВІТУ ФРАНЦУЗЬКОГО ЕТНОСУ - ВОЛГІНА, О. О. (Нова філологія, 2018)
Стаття присвячена висвітленню когнітивних засад формування та розвитку лексико-стилістичної системи французької мови. Простежено зміни в семантичній структурі та функціонуванні стилістично маркованих слів. Виявлено когнітивні механізми і закономірності розвитку лексико-стилістичної системи у зв’язку з концептуалізацією світу носіями французької мови.