ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ЛІНГВОСИНЕРГЕТИКИ - ЩЕРБАК, Г. В. (Нова філологія, 2018)
У статті аналізується синергетика як механізм дослідження самоорганізації складних систем різної природи і призначення. Розглядаються основні аспекти синергетики, її місце в сучасній науці. Як міждисциплінарний напрямок науки, що вивчає закономірності процесів переходу від хаосу до порядку і назад, вона пропонує універсальну методологію дослідження динамічних, нелінійних, відкритих, дисипативних систем, до яких відноситься і мова.