ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ЛІНГВОКОГНІТИВНОГО АНАЛІЗУ ҐЕНДЕРНОЇ СТЕРЕОТИПІЗАЦІЇ - АДАМЕНКО, О. В. (Нова філологія, 2017)
Стаття присвячена виявленню основних теоретичних аспектів лінгвокогнітивного студіювання ґендерної стереотипізації. У ході дослідження визначено основні механізми процесу когніції. Проведено аналіз параметрів співвідношення трихотомії концепт-прототип-стереотип. Охарактеризовано особливості репрезентації ґендерних стереотипів в мові.