РОЛЬ НАТИВНОГО ВИКЛАДАЧА У ПРОЦЕСІ НАВЧАННЯ ІНОЗЕМНІЙ МОВІ - СТУЛІНА, Є. В.; ІСCЛЕ, Ж.-Л. (Нова філологія, 2017)
Статтю присвячено аналізу ролі нативного викладача у процесі навчання іноземній мові, який виступає як «двійник» (homologue) головного не нативного викладача на занятті. Зміст статті являє собою спостереження і аналітичні висновки, зроблені у результаті сумісної викладацької діяльності впродовж певної кількості років. Нативний викладач (l´enseignant-natif), у нашому випадку франкофон, творить свою професійну ідентичність не тільки на базі знань, отриманих у процесі професійної підготовки, але й на базі знань рідної культури, на базі інтелектуального національного капіталу. Він – носій певного професійного етикету: етикету виправлення помилок, етикету переконання у передачі знань.