АКТУАЛІЗАЦІЯ КОНЦЕПТУ ОСВІТА У ПРЕЗИДЕНТСЬКОМУ ДИСКУРСІ БАРАКА ОБАМИ - ШАРУН, Ю. Ф. (Нова філологія, 2017)
У статті подано короткий огляд вітчизняних і зарубіжних робіт з вивчення президентського дискурсу в рамках гуманітарної парадигми. Розглянута когнітивна складова актуалізації концепту ОСВІТА на матеріалі публічних промов Барака Обами. Виділено й систематизовано найбільш частотні концептуальні метафори, що входять до образно-ціннісного шару концепту ОСВІТА в президентському дискурсі Барака Обами. Представлено поняття президентського дискурсу в рамках індивідуальної концептосфери політика. Показана метафорична концептуалізація референта ОСВІТА, в рамках президентського дискурсу Барака Обами, з основними корелятами, що належать до корелятивних груп: ФІЗИЧНИЙ ОБ'ЄКТ, ВМІСТИЛИЩЕ, ЛЮДИНА.