СЕМАНТИЧНА ТРАНСФОРМАЦІЯ АНГЛОМОВНИХ ТЕРМІНІВ ЖИВОПИСУ - КУЗНЄЦОВА, І. В. (Нова філологія, 2019)
Стаття присвячена дослідженню семантичної трансформації англомовних термінів живопису. Автор розглядає семантичні особливості англійської термінології живопису і зазначає, що лексика термінології живопису збагачується шляхом семантичної зміни. Наявність таких явищ, як синонімія, антонімія та запозичення термінів є неминучими і природними для зазначеної терміносистеми.