СПОСОБИ ТА МЕХАНІЗМИ СТВОРЕННЯ ЛЕКСИКО-ФРАЗЕОЛОГІЧНИХ ІННОВАЦІЙ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ (2009 – 2019 рр.) - ЗАЦНИЙ, Ю. А. (Нова філологія, 2020)
У статті аналізується основний шлях збагачення англійської мови лексичними одиницями в останнє десятиліття – словотвір, а також механізми утворення нових фразеологічних одиниць. Детально розглянуто активно діючі способи словотвору, продуктивні словотвірні елементи.Значну увагу приділено телескопії та аналогійному механізму. Розкрито зв’язок між різними способами словотвору.