КОНЦЕПТУАЛЬНА ДИХОТОМІЯ «БАГАТСТВО – БІДНІСТЬ» В ІСПАНСЬКІЙ ЛІНГВОКУЛЬТУРІ - СТРЮКОВА, Н. О.; БАБАШЕВА, В. А. (Нова філологія, 2019)
У статті розглядаються питання мовної репрезентації лінгвокультурної дихотомії «багатство – бідність» в іспанській картині світу. У центрі уваги перебуває пареміологічна профілізація досліджуваного концептуального простору. Визначаються національно-специфічні когнітивні ознаки зазначеної концептуальної опозиції в мовній свідомості іспанської лінгвокультурної спільноти.