МОДЕЛІ ТЕРИТОРІАЛЬНО-СОЦІАЛЬНОЇ ВАРІАТИВНОСТІ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ - АВРАМЕНКО, О. М. (Нова філологія, 2019)
Статтю присвячено проблемам трансформації англійської мови в поліетнічну систему та світову мову міжнародного спілкування. З’ясовані головні чинники розвитку та особливості функціонування варіантів сучасної англійської мови. Попри пильну увагу дослідників до процесів мовної варіативності та наслідків поширення англійської мови у світі, дискусійними залишаються питання системного співвідношення варіантів, які утворюють макросистему англійської мови. У статті подано аналіз наявних моделей розвитку поліетнічної англійської мови, визначено підходи та критерії, покладені в основу цих моделей, виявлено переваги та недоліки запропонованих концепцій.