ФРЕЙМОВА СТРУКТУРА ЕТИКЕТНИХ СИТУАЦІЙ - ДЕРЕВЯНКО, Ю. M. (Нова філологія, 2019)
Статтю присвячено когнітивним засадам вивчення мовленнєвого етикету та етикетних ситуацій зокрема. Розглянуто наявні підходи до фреймового аналізу етикетних ситуацій. Зосереджено увагу на особливостях актуалізації когнітивних структур у соціально прийнятному вербальному вираженні в межах мовленнєвого етикету.